Tapahtuma 2023

City Mahaton 27.6.-2.7.2023 & koululaisten etkot 25.5.2023

Tältä sivulta saat yleiskuvan mitä kaikkea City Mahattomassa voi tapahtua!

Voit varata viestivuorot helposti netissä, tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostilla prokesalahti@gmail.com

City Mahattoman huippuhetkiä – ja katso mitä on tulossa!

Kesälahden City Mahattoman liikunnallinen viesti kulkee yhtäjaksoisesti 24 h +126 h =150 tuntia. 24 tuntia on koululaisten etkot toukokuussa ja varsinainen päätapahtuma on kesä-heinäkuun vaihteessa. Huippuviikon kohokohta on päätösjuhla Kesälahden Muikkumarkkinoilla!

Kaikilla on mahdollisuus osallistua. Jokainen voi varata itselleen oman liikunnallisen viestitunnin netin kautta tai järjestäjän teltalta tapahtuman ajan 27.6.-2.7.2023. 

City Mahattoman -passi 2023

Kesälahti City Mahaton -passin hankkiminen on vapaaehtoista. Hankkimalla passin tuet tapahtuman järjestäjän, Pro Kesälahden, arvokasta työtä Kesälahden kehittämiseksi. Passeja myymme Kesälahdella Sovintolassa City Mahattoman aikana sekä verkkokaupassamme.

Passi sisältää osallistumisen 150 tunnin viesteihin sekä moniin sen oheistapahtumiin ­ – pois lukien järjestettävät maksulliset tapahtumat.  

Talkoolaiset ja vapaaehtoiset

Tapahtuman järjestäminen on iso tempaus ja vaatii kaikilta järjestäjiltä ja vapaaehtoisilta talkoolaisilta aikaa ja tekemistä. Haluamme toivottaa pitäjämme vieraat lämpimästi tervetulleiksi Kesälahdelle. Talkoolaiset ovat jo loppukeväästä aloittaneet paikkojen kunnossapidon ja siivonneet yhdessä Kiteen kaupungin kanssa paikkoja meidän kaikkien iloksi. Huomasithan myös iloiset matot keltaisten penkkien edessä?

Ohjelma 2023

Kesälahti City Mahattoman 150 tunnin viestitapahtuman ohjelma päivittyy ja tarkentuu kokoajan mitä lähemmäs tapahtuman ajankohtaa tullaan. Tapahtuman hengessä on helposti aistittavissa pitäjän yhteisöllisyys ja vahva talkoohenki. Jokainen antaa oman panoksensa vieraittemme ja asukkaittemme eteen, koska haluamme kaikkien tuntevan olevansa tervetulleita. Haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan, kokemaan hienoja taide-elämyksiä ja rakentamaan ainutlaatuisia muistoja. Tervetuloa ihastumaan!

Tiistai 27.6.2023 AVAJAISPÄIVÄN OHJELMA

Kesälahti City Mahattoman järjestäjän eli Pro Kesälahden edustajat ovat tavoitettavissa koko tapahtuman ajan Sovintolan pihassa olevassa keltaisessa teltassa. 24/7. Tervetuloa teltalle varaamaan viestivuoroja ja hankkimaan City Mahaton -passeja! (Pyhäjärventie 8). 

Jos joku viestivuoro jää varaamatta, lähtee teltasta päivystäjä tunnin liikuntavuorolle.

06:00 Ensimmäinen tunnin pituinen viestivuoro lähtee taipaleelle. Edessä on vielä 126 tunnin pituinen viesti. 24 tuntia on jo viety viestiä eteenpäin koululaisten toimesta. Viimeinen vuoro lähtee taipaleelle su 2.7.2023 noin klo 11. Viimeinen vuoro on historiallinen kulkue. Lähdemme Sovintolasta (Pyhäjärventie 8) kävellen Muikkumarkkinoille (Lappeenrannantie 18), jossa on päätösjuhla noin klo 12.

11:00 Kotiseutumuseon kesän avaus (Kirkkotie 9)

12:00 Avajaiset ja yhteislaulua Anja ja Esko Karin johdolla, Sovintola Pyhäjärventie 8 Kesälahti

15:00 Lähtö Sovintolasta hautausmaalle, jossa Hissu Teppanen johdolla kierros edesmenneiden vaikuttajien ja persoonallisuuksien haudoilla ja tutustuminen hautausmaan historiaan. kävelymatka yhteensä on noin 2 km ja kesto on noin 2 tuntia.

20:00 Rajavaaran tanssit ja City Mahaton avajaispäivänä esiintyy Saija Tuupanen & eX-miehet. Pohjukanmäentie 2 Kesälahti. Tanssit järjestää paikallinen urheiluseura Kesälahden Urheilijat, jotka viettävät tänä vuonna heidän 90. juhlavuottaan. Kunnioitettavaa toimintaa! Oikein paljon onnea yhdistyksen puurtajille! Olette tehneet oikein upeaa työtä. Jos liikut tunnin ajan, muista ilmoittaa siitä viestivuoro!

MAINOS: KOTISEUTUMUSEO JA SEN KAHVILA

Vanhan pappilan viereen, Suomen suurimman savutuvan, on kerätty entisaikojen rakennuksia, tavaroita, työkaluja, vaatteista, astioita ja leluja. Jokaisessa rakennuksessa on jotain mielenkiintoista ja toisissa myös näyttelyitä. Kahvilasta saa sekä suolaisia että makeita herkkuja. Käymisen arvoinen paikka ja melkein Kesälahden keskustassa. (Kirkkotie 9)

Museoalue ja kahvila (tarjolla keittolounasta) on avoinna 27.6.-6.8.2023 ma-pe klo 11-16 la ja su 11-15.
Kesänäyttelyn teemana Viipuri: Riikka Loukkaanhuhdan valokuvia, Kyllikki Paajasen Viipuri. Museoalueen ylläpitäjä on Kesälahti-Seura.

Huom! Museoalue on osa Kesälahden kulttuuri- ja luontoreittejä. 

Keskiviikko 28.6.2023 LASTEN TEEMAPÄIVÄ

Kepparikenttä lapsille Sovintolan piha-alueella Pyhäjärventie 8 Kesälahti. Ajankohta vielä avoin, ehkä jo tiistaina.

11:00 – 13:00 Aarteenmetsästystä museoalueella yli 2-vuotiaille (Kirkkotie 9). Aarrejahdissa kuljetaan luontopolkua pitkin rastilta rastille taustatarinan innoittamana. Rasteilla tarina jatkuu ja tehdään pieniä tehtäviä. Viimeisellä rastilla on aarre ja lapsille pieni yllätys. Lapset kulkevat radan yhdessä oman aikuisen kanssa.

12:00 – 18:00 Pomppulinna ja mehutarjoilua lapsille. Järjestää: MLL Kesälahti, paikka Sovintolan piha-alue Pyhäjärventie 8 Kesälahti

13:30 – 15:00 Lelukoirakilpailun järjestää Koira-Kati. Ilmoittautumiset Sovintolassa klo 12:30 alkaen, paikka Sovintolan piha-alue Pyhäjärventie 8 Kesälahti

Lapset kilpailevat omien lelukoiriensa kanssa ikään kuin koiranäyttelyssä. Lapset kuljettavat ohjeiden mukaan lelukoiraansa ympäri merkittyä kehää ja nostavat sen näyttelypöydälle. Huomio kiinnitetään lapsen ja lelun yhteistyöhön. Kisaajat jaetaan kahteen ikäryhmään: 4-6-vuotiaa ja 7-10-vuotiaat. Kummastakin ikäryhmästä palkitaan 4 parasta. Jokainen lapsi saa osallistumistodistuksen. Osallistuminen on lapsille ilmaista. (järjestäjällä on lainaan muutamia lelukoiria). Tapahtuman järjestää joensuulainen koirakouluyrittäjä Katja Tohmo (Tmi Koira-Kati)

19:00 Höntsäpesistä Sortolammen Horkkanotkoossa. Seura tuo välineet ja ohjaajan. Osoite on: Sortolammentie 1 59800 Kesälahti. Kaikki pääsevät pelaamaan. Tervetuloa!

MAINOS: SOVINTOLA

Kesälahden pitäjän sydämestä löytyy vanhasta, upeasta kansakoulusta Kesälahden kulttuuriseuran näyttelygalleria, käsityömyymälä, kahviloita, puutarha, antikvariaatti, residenssitoimintaa, kursseja ja jumppaa. Monitoimitalossa tapahtuu ympäri vuoden. Kesäajan Sovintolassa toimii myös matkailuinfo. Sovintola (Pyhäjärventie 8)

Torstai 29.6.2023 PYÖRÄILY- JA KAUPUNKIPÄIVÄ

09:00 on pyöräilijöille järven ylitys Karjalan Pyhäjärvellä. Pyöräilijät pääsevät kirkkovenettä soutaen Piikkeensalmesta Uukuniemen Papinniemi Campingiin ja polkupyörät tuodaan teitä pitkin pakettiautolla Papinniemeen. Yhdensuuntainen hinta 29€ maksetaan lähtörannassa (kortti- tai käteismaksu). Reittiehdotus: Kesälahti-Uukuniemi-Kesälahti noin 50 km myötäpäivään. 

11:00 on pyöräilijöille järven ylitys Karjalan Pyhäjärvellä. Pyöräilijät pääsevät kirkkovenettä soutaen Uukuniemen Papinniemi Campingistä Piikkeensalmeen ja polkupyörät tuodaan teitä pitkin pakettiautolla Piikkeensalmeen. Yhdensuuntainen hinta 29€ maksetaan lähtörannassa (kortti- tai käteismaksu). Reittiehdotus: Uukuniemi-Kesälahti-Uukuniemi noin 50 km vastapäivään.

Sivun alalaidasta löytyy pieni kartta reitistä, jonka voi ajaa myötä- tai vastapäivään. Muistithan ilmoittaa pyöräilyajat City Mahattoman viestivuoroihin!

Iltapäivän ja illan kaikkien ohjelmien tapahtumapaikka on  Sovintolassa (Pyhäjärventie 8)

13:00 Kiteen kaupunki tarjoaa keittolounaan noin sadalle hengelle. Kesälahden Martat valmistavat.

14:00 Kaupunkikeskustelu. Kiteen kaupunki esittäytyy ja vastaa kysymyksiin ja toiveisiin. Tapaamme Kiteen kaupungin johtoa ja kuulemme viimeisimmät uutiset sekä voimme esittää heille kysymyksiä kaikesta Kesälahteen liittyvistä asioista. Jos haluat lähettää kysymyksen etukäteen, käytä sähköpostiosoitetta prokesalahti@gmail.com 

15:00 Maikki Palmin johdolla tanssillinen työpaja: kahvittelun lomassa vaihdetaan kuulumisia, joiden pohjalta Palm improvisoi tanssillisen esityksen. Osallistujia 1-35, kesto noin tunti. Tapahtuman tarjoaa Itä-Suomen tanssin aluekeskus.

19:00 Emmi ja Tony -duo, musiikillisen esityksen tarjoaa OP Pohjois-Karjala. Emmi ja Tony Moisio ovat kokeneita muusikoita ja molemmilta löytyy yli kymmenen kokemus esiintymisistä yksityistilaisuuksista, yritysjuhlien kautta aina baarien räjähtäviin bilesetteihin niin maalla kuin merelläkin. Mitä saammekaan kokea tällä kertaa.

Kesälahden kulttuuriseuran  Galleriassa järjestetään ympäri vuoden korkeatasoisia taidenäyttelyitä (Pyhäjärventie 8)

Kesälahden pitäjässä Kiteellä. Seuran tarkoituksena on ylläpitää ja tukea erilaista kulttuuritoimintaa ja edistää kansalaisten kulttuuriharrastusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi Kulttuuriseura järjestää erilaisia kulttuuri- ja keskustelutilaisuuksia, taidenäyttelyitä, konsertteja ja muita musiikkitilaisuuksia, kirjallisuusteemaan liittyviä tilaisuuksia, teatteriesityksiä ja kulttuurimatkoja. Kulttuuriseura tukee paikkakunnan omaa kulttuurialojen harrastus- ja koulutustoimintaa sekä suunnittelee ja järjestää eri taiteenalojen pienimuotoista kurssitoimintaa. Seura harjoittaa julkaisu- ja tiedotustoimintaa ja toimii yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa.

Perjantai 30.6.2023 SENIOREIDEN TEEMAPÄIVÄ

09:00 – 16:00 Tasapainon kehittäminen ja kaatumisten estäminen, tietoa, testejä ja harjoitteita geronomiopiskelijoiden johdolla ja yhteistyössä XAMK:n kanssa. Opiskelijat esittelevät samalla koulutusalaa ammatista kiinnostuneille.

10:00 Tuolijumppaa Emmi Pennasen johdolla Opastusta kodin turvallisuuteen sekä hätäensiavun antamiseen, Pohjois-Karjalan sydänpiiri  

13:00 – 14:00 Lounas, jonka tarjoaa Pohjois-Karjalan ja Kesälahden Martat sekä muonitusosaamisen vahvistaminen kylillä hanke noin sadalle hengelle.

14:00 Evakkotie-esitys on Sovintolassa (Pyhäjärventie 8) ja sen tarjoaa osallistujille Kesälahden kulttuuriseura! Kiitos kaikille kulttuuriseuran tekijöille tapahtuman onnistumiseen eteen tekemästänne työstä. Teette kyllä vuodesta toiseen aivan huikeita tapahtumia ja näyttelyitä. Onneksi meillä on teidät!

Juonipaljastuksia Evakkotie-esityksestä: Lauluja ja kertomuksia evakoiden elämästä. Surullisen ajankohtainen tälläkin hetkellä Ukrainassa. Elettyä historiaa Suomessa vuosina 1939-1944. Karjala jäi rajan taakse. Kaipuu sinne varsinkin sotien jälkeisinä aikoina oli suuri. Marja-Leena Luumi ja Esko Alanen esiintyvät.

Lauantai 1.7.2023 MARKKINAHUMUA!

00:00 – 24:00 City Mahaton lähtö ja maali ovat edelleenkin Sovintolassa, vaikka tapahtuman järjestäjän Pro Kesälahden tunnusmerkki keltainen teltta muuttaa Kesälahden Muikkumarkkinoille

09:00 – 17:00 Kesälahden Muikkumarkkinat Lappeenrannantie 18 Karjalan Kievarin vieressä kello 9-17. 

14:00 Uutta säpinää juhlavuoden kunniaksi. Suomen suurin, vanhin ja kaunein 24 tunninsoutu-uistelukisa, Puruveden lohikuningas, starttaa neljästä lähtörannasta kello 14. Osallistujat tavoittelevat paitsi kokemusta myös suurinta lohikalaa, lohikalasaalista tai muiden kalojen saalista. Suurimmalla lohikalalla saa 5000 euron pääpalkinnon. Lisätiedot www.karjalankalamiehet.fi. HUOMIO! Soutaen voi osallistua myös Kesälahti City Mahattomaan! Muista varata viestivuoro!

14:00 aukeaa 24 tunnin POP-UP-kahvila aukeaa Puruveden Aittosaaressa. Saareen pääsee nauttimaan kesäpäivästä, uinnista, suppailusta, auringonlaskusta, yökahvilasta, kirkkoveneretkestä, Puruveden Lohikuningas soutu-uistelukisan seuraamisesta sekä kahvilan herkuista! Jos liikut tunnin ajan, muista ilmoittaa siitä viestivuoro! Venekyydit lähtevät Kesälahden kalasataman laiturista säännöllisin väliajoin. Väärämäentie 53. Järjestäjä: Lakeland Karelia Oy www.lakelandkarelia.fi puh 0400 418 933 tai 040 750 2921

Sunnuntai 2.7.2023 YHTÄ JUHLAA KULKUE

11:00 City Mahattoman viimeinen viestivuoro lähtee Sovintolasta ja kävelemme Muikkumarkkinoille. Kyseessä on historiallinen kulkue. Osallistujat pukeutuvat entisaikojen vaatteisiin ja entisaikojen kulkuneuvojakin saattaa olla liikenteessä. Toivomme, että mahdollisimman moni osallistuisi kulkueeseen vaikka ei olisikaan entisaikojen vaatteita tai ajoneuvoja. 

12:00 Päätösjuhla joensuulaisen Improholistit-ryhmän johdolla. He loihtivat yleisön ehdotusten perusteella niin hykerryttäviä kohtauksia, mukaansatempaavaa musiikkia kuin pitkiä improvisoituja näytelmiäkin. Tule kokemaan kuinka tarinat ja hahmot heräävät eloon täysin tyhjästä. Mitään ei ole käsikirjoitettu, vaan esityksen kulkuun pääset vaikuttamaan juuri sinä!

Kaksi City Mahaton pyöräilyreittiä

Tänä vuonna polkupyöräilijöille on merkitty kaksi helpohkoa reittiä upeisiin kylämaisemiin. Toinen reitti vie valtakunnallisesti arvokkaaseen kylämaisemaan Totkunniemeen ja sen näkötornille, josta on hulppeat näkymät, ja toinen Karjalan Pyhäjärven maisemiin Piikkeensalmeen.

Totkunniemen näkötornille on matkaa 6,5 km. (Pyörän kanssa ei tarvitse kavuta ylös asti).

Piikkeeseen matkaa tulee 5 km. Sillan takana on Sarvisalon saari, jonka tie kunnostetaan loppukesästä. Parhaaseen sesonkiaikaan saaresta lähtee herkkusuille kymmeniä tuhansia kiloja avomaan mansikkaa.

Pyöräillen 50 km Pyhäjärvellä

Kesälahti-Uukuniemi. Torstaina 29.6.2023 kokeillaan uutta pyöräilytuotetta. Aamulla klo 9:00 on mahdollisuus Karjalan Pyhäjärven ylitykseen kirkkoveneellä. Soudetaan Piikkeensalmesta (Sarvisalontie 39, 59800 Kesälahti). Matka on noin 10 km ja kestää reilu tunnin mukavalla retkivauhdilla. Polkupyörät siirtyvät pakettiautolla Piikkeensalmesta Papinniemi Campingiin (Papinniementie 178, 59730 Uukuniemi).

Uukuniemi-Kesälahti. Samana päivänä paluu Papinniemi Campingistä.  Klo 11:00 on mahdollisuus Karjalan Pyhäjärven ylitykseen kirkkoveneellä. Soudetaan Uukuniemestä (Papinniementie 178, 59730 Uukuniemi) Kesälahden Piikkeensalmeen (Sarvisalontie 39, 59800 Kesälahti). Matka on noin 10 km ja kestää reilu tunnin mukavalla retkivauhdilla. Polkupyörät siirtyvät pakettiautolla Uukuniemeltä Kesälahdelle.

Hinta 29€/suunta ja varaukset: Lakeland Karelian verkkokauppa
Puhelinvaraukset ja tiedustelut: 0400 418 933 tai 040 750 2921

Sitten odotetaan taas 2 vuotta ennenkuin City Mahaton järjestetään 2025!!!